Bananenbrood

26-01-2021

Heb je de bananen iets te lang laten liggen? Dan heb ik daar de oplossing voor, met dit recept moeten de bananen niet in de vuilbak.

Voor 1 brood

Ingrediënten:

  • 3 kleine bananen
  • 3 eieren
  • 200g bloem
  • 50g amandelpoeder
  • 62,5g stevia
  • ½ zakje bakpoeder
  • 125g zachte boter
  • 2el citroensap

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Splits de eieren.
  • Klop de boter en de stevia tot een schuimig mengsel.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Voeg dooier per dooier toe aan het beslag.
  • Meng bloem, bakpoeder en amandelmeel en zeef boven het mengsel. Meng goed tot een glad beslag.
  • Pel de bananen en pureer ze met het citroensap.
  • Meng onder het beslag.
  • Schep voorzichtig de geklopte eiwitten eronder.
  • Giet in een met bakpapier beklede vorm en laat hem 45min bakken.
  • Smakelijk!