Bananenbrood
26-01-2021
Heb je de bananen iets te lang laten liggen? Dan heb ik daar de oplossing voor, met dit recept moeten de bananen niet in de vuilbak.
Voor 1 brood
Ingrediënten:
- 3 kleine bananen
- 3 eieren
- 200g bloem
- 50g amandelpoeder
- 62,5g stevia
- ½ zakje bakpoeder
- 125g zachte boter
- 2el citroensap
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Splits de eieren.
- Klop de boter en de stevia tot een schuimig mengsel.
- Klop de eiwitten stijf.
- Voeg dooier per dooier toe aan het beslag.
- Meng bloem, bakpoeder en amandelmeel en zeef boven het mengsel. Meng goed tot een glad beslag.
- Pel de bananen en pureer ze met het citroensap.
- Meng onder het beslag.
- Schep voorzichtig de geklopte eiwitten eronder.
- Giet in een met bakpapier beklede vorm en laat hem 45min bakken.
- Smakelijk!
