Couscoussalade met butternut en savooikool
08-01-2020

Lekker vegetarisch gerecht met kikkererwten als vleesvervanger.
Ingrediënten per portie:
- ¼ butternut
- Enkele bladeren groene kool
- 30g feta
- 70g couscous
- 85g kikkererwten
- 1 eetlepel olijfolie
- ¼ groentebouillonblokje
- ½ eetlepel ras el hanout
- Peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Schil de butternut en verwijder de pitten en draden.
- Snij ze nadien in halvemaantjes van 2cm.
- Schik de stukken butternut naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Voeg ook de ras el hanout toe.
- Laat dit 15min in de oven staan.
- Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.
- Verkruimel de feta.
- Verwijder de grote nerven uit de groenekool en snij het in reepjes.
- Na 15 min draai je de butternut eens om en bestrooi je ze met de kikkererwten. Laat nog eens 15min de oven staan.
- Kook de couscous gaar met het bouilonblokje.
- Kook de groenekool 2-3min onafgedekt. Giet nadien af.
- Roer vervolgens alles onder elkaar en kruid af met peper.
Opmerking: ras el hanout is een redelijk pikant kruid. Ben je hier niet zo voor, gebruik dan zeker niet te veel.