Couscoussalade met butternut en savooikool

08-01-2020

Lekker vegetarisch gerecht met kikkererwten als vleesvervanger.

Ingrediënten per portie:

  • ¼ butternut
  • Enkele bladeren groene kool
  • 30g feta
  • 70g couscous
  • 85g kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ groentebouillonblokje
  • ½ eetlepel ras el hanout
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Schil de butternut en verwijder de pitten en draden.
  • Snij ze nadien in halvemaantjes van 2cm.
  • Schik de stukken butternut naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Voeg ook de ras el hanout toe.
  • Laat dit 15min in de oven staan.
  • Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.
  • Verkruimel de feta.
  • Verwijder de grote nerven uit de groenekool en snij het in reepjes.
  • Na 15 min draai je de butternut eens om en bestrooi je ze met de kikkererwten. Laat nog eens 15min de oven staan.
  • Kook de couscous gaar met het bouilonblokje.
  • Kook de groenekool 2-3min onafgedekt. Giet nadien af.
  • Roer vervolgens alles onder elkaar en kruid af met peper.


Opmerking: ras el hanout is een redelijk pikant kruid. Ben je hier niet zo voor, gebruik dan zeker niet te veel.