Veggie-lasagne

25-11-2019

De nieuwe hype van het vegetarische en veganistische eten is helemaal in. Natuurlijk moet je goed opletten dat je een goede vervanger gebruikt voor je vleesbron. Want vlees brengt namelijk wel wat voedingsstoffen zoals vitamine B12 dat in andere bronnen dan weer niet aanwezig is.

Het juist vervangen is de truc!

Ik raad zelf aan zeker 1 keer in de week vegetarisch te eten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 courgette
  • 130g zachte verse geitenkaas
  • Bakje champignons
  • 700g tomatensaus
  • 2 tomaten
  • 2 kleine sjalotten
  • 3 teentjes look
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Snij de knoflook en sjalotten in kleine stukjes en stoof aan in een pan.
  • Snij de champignons in schijfjes en stoof aan in de pan.
  • Voeg de tomatensaus toe aan de champignons.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de saus.
  • Smeer de ovenschotel lichtjes in met olijfolie.
  • Snij de courgette in fijne plakjes.
  • Maak laagjes en begin met plakjes courgette, vervolgens schijfjes tomaat, dan wat lepels saus en als laatste enkele topjes geitenkaas. Herhaal dit ongeveer 3 keer.
  • Zet het geheel voor 20-30min de oven.