Pasta met aubergine

26-01-2021

Eens een simpel pastagerecht mag ook al eens op de menu staan!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el basilicum
  • 1 el balsamicoazijn
  • 120g volkoren pasta
  • 100g ricotta
  • 2 el Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Snijd de aubergines in de plakjes, bestrooi met zout en laat 10min staan.
  • Stoof de ui en de knoflook in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en balsamicoazijn toe en laat even sudderen.
  • Spoel de plakjes aubergine af en dep droog met keukenrol.
  • Grill de aubergines tot ze lekker zacht zijn. Kruid af met zwarte peper.
  • Kook ondertussen de pasta.
  • Giet de pasta af, meng met de tomatensaus, de helft van de ricotta en gedroogde basilicum.
  • Serveer het gerecht door eerst de aubergines op je bord te dresseren, vervolgens de pasta erover te leggen en af te werken met ricotta en basilicum.
  • Smakelijk!