Pasta met aubergine
26-01-2021
Eens een simpel pastagerecht mag ook al eens op de menu staan!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 el basilicum
- 1 el balsamicoazijn
- 120g volkoren pasta
- 100g ricotta
- 2 el Parmezaanse kaas
Bereiding:
- Snijd de aubergines in de plakjes, bestrooi met zout en laat 10min staan.
- Stoof de ui en de knoflook in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en balsamicoazijn toe en laat even sudderen.
- Spoel de plakjes aubergine af en dep droog met keukenrol.
- Grill de aubergines tot ze lekker zacht zijn. Kruid af met zwarte peper.
- Kook ondertussen de pasta.
- Giet de pasta af, meng met de tomatensaus, de helft van de ricotta en gedroogde basilicum.
- Serveer het gerecht door eerst de aubergines op je bord te dresseren, vervolgens de pasta erover te leggen en af te werken met ricotta en basilicum.
- Smakelijk!