Toast aubergine
23-01-2021
Iedereen kent wel een toast champignon of een toast avocado. Maar ken je deze nieuwe variant al? Zeker de moeite waard!
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 2 fijne sneden rauwe ham
- 100g light kaas in sneetjes
- 2 tomaten in schijven
- Provençaalse kruiden
- 2 el pijnboompitten
- 2 handjes rucola
- 2 el olijfolie
- Balsamicoazijn
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Snij de aubergine in plakjes en bestrooi met zout.
- Laat 10min staan, zodat het meeste vocht eruit trekt. Dep nadien het zout en het vocht eraf.
- Leg de aubergine op een bakplaat en beleg met ham, kaas en schijfjes tomaat. Kruid af met Provençaalse kruiden.
- Zet 20min in de oven.
- Rooster de pijnboompitten in een pan.
- Meng de pijnboompitten met de rucola en een scheutje balsamicoazijn.
- Smakelijk!
