Toast aubergine

23-01-2021

Iedereen kent wel een toast champignon of een toast avocado. Maar ken je deze nieuwe variant al? Zeker de moeite waard!

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 2 fijne sneden rauwe ham
  • 100g light kaas in sneetjes
  • 2 tomaten in schijven
  • Provençaalse kruiden
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 handjes rucola
  • 2 el olijfolie
  • Balsamicoazijn

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Snij de aubergine in plakjes en bestrooi met zout.
  • Laat 10min staan, zodat het meeste vocht eruit trekt. Dep nadien het zout en het vocht eraf.
  • Leg de aubergine op een bakplaat en beleg met ham, kaas en schijfjes tomaat. Kruid af met Provençaalse kruiden.
  • Zet 20min in de oven.
  • Rooster de pijnboompitten in een pan.
  • Meng de pijnboompitten met de rucola en een scheutje balsamicoazijn.
  • Smakelijk!