Worteltaart
26-01-2021
Verstopte groenten een nieuwe hype? Ik ben er alvast fan van!
Ingrediënten
voor 1 taart:
- 400g wortelen
- 125g walnoten
- 4 eieren
- 100g stevia
- 200ml zonnebloemolie
- 300g tarwebloem
- 4 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 50g rozijnen
- 250g light roomkaas (ik nam Philadelphia light)
- 20g zachter boter (ik nam rode pot van planta)
- Poedersuiker naar eigen smaak, ik nam maar 1 kleine eetlepel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een springvorm met bakpapier.
- Rasp de wortelen en hak de walnoten fijn.
- Mix de eieren en de zoetstof tot een schuimige geheel.
- Zeef het tarwebloem, kaneel en bakpoeder boven het mengsel en mix tot een glad geheel.
- Schep vervolgens de wortelrasp, rozijnen en ¾ van de walnoten door het beslag.
- Giet het beslag in de springvorm.
- Bak de taart 45 min in de oven.
- Terwijl de taart aan het afkoelen is meng je de roomkaas light, boter en poedersuiker door elkaar tot glazuur.
- Verdeel vervolgens de glazuur over de taart en werk af met de overige walnoten.
- Smakelijk!
*je kan ook stevia gebruiken ipv poedersuiker voor het zoeten van het glazuur.