Worteltaart

26-01-2021

Verstopte groenten een nieuwe hype? Ik ben er alvast fan van!

Ingrediënten voor 1 taart:

  • 400g wortelen
  • 125g walnoten
  • 4 eieren
  • 100g stevia
  • 200ml zonnebloemolie
  • 300g tarwebloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 50g rozijnen
  • 250g light roomkaas (ik nam Philadelphia light)
  • 20g zachter boter (ik nam rode pot van planta)
  • Poedersuiker naar eigen smaak, ik nam maar 1 kleine eetlepel

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een springvorm met bakpapier.
  • Rasp de wortelen en hak de walnoten fijn.
  • Mix de eieren en de zoetstof tot een schuimige geheel.
  • Zeef het tarwebloem, kaneel en bakpoeder boven het mengsel en mix tot een glad geheel.
  • Schep vervolgens de wortelrasp, rozijnen en ¾ van de walnoten door het beslag.
  • Giet het beslag in de springvorm.
  • Bak de taart 45 min in de oven.
  • Terwijl de taart aan het afkoelen is meng je de roomkaas light, boter en poedersuiker door elkaar tot glazuur.
  • Verdeel vervolgens de glazuur over de taart en werk af met de overige walnoten.
  • Smakelijk!

*je kan ook stevia gebruiken ipv poedersuiker voor het zoeten van het glazuur.