Zalmfilet met gegrilde venkel

23-01-2021

Super gemakkelijk receptje, in no-time heb je het eten op tafel staan!

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets
  • 1 venkel
  • Handje veenbessen
  • Handje amandelen
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Als koolhydraatbron kan je hier zeker en vast kiezen, ik eet er gemakkelijk wat couscous of quinoa bij.

Bereiding:

  • Laat de zalmfilets ontdooien en dep af met keukenrol.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Verwijder de harde onderkant van de venkel, en snij de rest in reepjes.
  • Vet een ovenschaal met 1 eetlepel olijfolie.
  • Hak de amandelen fijn, ik gebruik een mortier hiervoor.
  • Doe de gehakte amandelen samen met de veenbessen in een potje. Doe er 3 eetlepels olijfolie over en meng goed.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Leg de zalmfilets in de ovenschaal en omring met de venkel.
  • Voeg als laatste de korst toe op de zalmfilets.
  • Zet voor 15min in de oven.
  • Smakelijk!