Zalmfilet met gegrilde venkel
23-01-2021
Super gemakkelijk receptje, in no-time heb je het eten op tafel staan!
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 zalmfilets
- 1 venkel
- Handje veenbessen
- Handje amandelen
- Peper en zout
- Olijfolie
- Als koolhydraatbron kan je hier zeker en vast kiezen, ik eet er gemakkelijk wat couscous of quinoa bij.
Bereiding:
- Laat de zalmfilets ontdooien en dep af met keukenrol.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Verwijder de harde onderkant van de venkel, en snij de rest in reepjes.
- Vet een ovenschaal met 1 eetlepel olijfolie.
- Hak de amandelen fijn, ik gebruik een mortier hiervoor.
- Doe de gehakte amandelen samen met de veenbessen in een potje. Doe er 3 eetlepels olijfolie over en meng goed.
- Kruid af met peper en zout.
- Leg de zalmfilets in de ovenschaal en omring met de venkel.
- Voeg als laatste de korst toe op de zalmfilets.
- Zet voor 15min in de oven.
- Smakelijk!
