Zoete aardappel brownies
23-01-2021
Een gezonder alternatief als tussendoortje! :)
Recept voor 1 bakplaat
Ingrediënten:
- 3 zoete aardappelen
- 9 dadels
- 150g havervlokken
- 3 tl bakpoeder
- 45g hazelnootmeel
- 9 el cacaopoeder
- Merg van 2 vanillestokjes
- 4 el hazelnoten
- 100g pure chocolade
- 4 el kokos, gemalen
Bereiding;
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Doe de dadels in een potje met warm water en laat zeker 15min staan.
- Kook de zoete aardappel gaar.
- Maal de havervlokken in de blender en giet in een kom. Voeg het bakpoeder en het hazelnotenmeel toe en meng.
- Voeg de zoete aardappel toe aan de mix met het havermeel.
- Voeg het cacaopoeder, het merg van de vanillestokjes en de fijngehakte hazelnoten toe en meng alles goed met een lepel.
- Stort het mengsel uit op een bakplaat en strijk mooi egaal.
- Laat 25min bakken.
- Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.
- Smeer de chocolade over de brownie, wanneer hij is afgekoeld.
- Werk af met kokosrasp.
- Smakelijk!