Zoete aardappel brownies

23-01-2021

Een gezonder alternatief als tussendoortje! :)

Recept voor 1 bakplaat

Ingrediënten:

  • 3 zoete aardappelen
  • 9 dadels
  • 150g havervlokken
  • 3 tl bakpoeder
  • 45g hazelnootmeel
  • 9 el cacaopoeder
  • Merg van 2 vanillestokjes
  • 4 el hazelnoten
  • 100g pure chocolade
  • 4 el kokos, gemalen

Bereiding;

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Doe de dadels in een potje met warm water en laat zeker 15min staan.
  • Kook de zoete aardappel gaar.
  • Maal de havervlokken in de blender en giet in een kom. Voeg het bakpoeder en het hazelnotenmeel toe en meng.
  • Voeg de zoete aardappel toe aan de mix met het havermeel.
  • Voeg het cacaopoeder, het merg van de vanillestokjes en de fijngehakte hazelnoten toe en meng alles goed met een lepel.
  • Stort het mengsel uit op een bakplaat en strijk mooi egaal.
  • Laat 25min bakken.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.
  • Smeer de chocolade over de brownie, wanneer hij is afgekoeld.
  • Werk af met kokosrasp.
  • Smakelijk!